Exposities

Voorjaarsexpositie “Advice from a Tree” in Rijswijk

De prachtige wijsheden van Advice from a Tree (auteur Ilan Shamir) inspireerden mij in 2017 en 2019 tot veelluiken, ook met Afrikaanse invloeden. Zand en hidden messages "natuurlijk" gebruikt... Het zesluik bestaat uit doeken van 80x60 cm en het (ook in Londen geëxposeerde) 16-luik heeft 30x30-doekjes. De werken zijn los beschikbaar en in serie en variëren in prijs van €111 tot €333.


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum dinsdag 22 maart 2022
Einddatum maandag 20 juni 2022

Winterexpositie “Universe” in Rijswijk

Verlengd tot 21 maart 2022, dan wordt het tijd voor wat Lentenieuws

Het blijft (nog even?) een rare tijd, waarin we telkens worden teruggeworpen op ons zelf. Velen kennen eenzame momenten, zoeken naar houvast. Niet voor iedereen even makkelijk. Vertrouwen is dan fijn, maar in wie, in wat... Dicht bij jezelf blijven en met jezelf kunnen verkeren is een groot goed. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Ook hier is het soms stiller, blijven er plannen die steeds weer in duigen vallen. Even was de inspiratie er. Die leidde tot deze serie Universe, kleine (30x30 cm), aantrekkelijk geprijsde doekjes met verborgen boodschappen ;)


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum dinsdag 7 september 2021
Einddatum zondag 20 maart 2022

Zomerexpositie “Stieren en Sterrenbeelden” in Rijswijk

Verlengd tot september 2021
In de koelte van de airco en de opwinding tijdens de coronatijd, heb ik opnieuw een schilderijenwissel in deze sfeervolle kapsalon mogen doen.
Een viertal "stieren op papier", ingelijst en wel, hangen samen met nog niet eerder bij Wilco geëxposeerde doekjes van sterrenbeelden. Deze symbolen van dierenriemtekens hebben hun element (water, vuur, aarde of lucht) als achtergrond en in alle schilderijen is een treffende "hidden message" verwerkt.

Openingstijden Wilco: dinsdag, woensdag, vrijdag 09:00-18:00, donderdag 09:00–21:00, zaterdag 09:00:17:00 uur. Wilco is gesloten op zondag en maandag.
In mijn atelier in Rijswijk bent u alle dagen van harte welkom, graag op afspraak.


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum vrijdag 7 augustus 2020
Einddatum vrijdag 2 oktober 2020

Voorjaarsexpositie “Totemdieren” in Rijswijk

Wat zal ik ze missen! Aldus Wilco toen ik de Dans&Ballet schilderijen ging ophalen... En opnieuw bood hij mij de gelegenheid een aantal doekjes te exposeren in zijn kapsalon aan de Kerklaan 5 in Rijswijk. De mystiek van de Totemdieren blijft inspireren en de serie breidt zich uit. Iedere nieuwe creatie in deze periode komt nog bij Wilco te hangen.”

Dieren als symbolen van helende kracht. Medicijn staat in de Indiaanse traditie voor alles wat de mens kan helpen om zich meer verbonden te voelen met de natuur. De mediciijnkaarten van Jamie Sams & David Carson leren ons een les en geven inzicht in de eigen persoon via de wezens uit het dierenrijk.

Zowel de kaarten als de uitleg in het fraai geillustreerde boek inspireren mij tot een nieuwe, groeiende serie schilderijen, die elk een “hidden message” met zich meedragen. Alle doekjes zijn 30x30x4 cm. Adelaar, Zwarte panter, Walvis, Schildpad, Beer en Wolf vonden hun weg al richting doek. In de maak zijn Hagedis, Spin, Hert en Vlinder.


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum donderdag 20 februari 2020
Einddatum vrijdag 31 juli 2020

Winterexpositie “Dans en Ballet” in Rijswijk

Mijn Winterexpositie was te bezoeken bij Kapsalon Wilco van Smoorenburg in Rijswijk. Kleine doekjes en paneeltjes met karakteristieke dansbewegingen. In zijn sfeervolle salon hingen 18 wat kleinere werkjes van mijn hand. Doekjes van 20x20 cm en paneeltjes van 25x30 cm. Hierop heb ik me uitgeleefd om mijn twee oude liefdes vast te leggen. Een aantal karakteristieke bewegingen uit mijn jarenlange balletperiode en Latin-American-dansen met mijn broer Rolf vereeuwigd in acryl, zand en steen.


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum dinsdag 17 december 2019
Einddatum zaterdag 8 februari 2020

Najaarsexpositie “Kracht en Eenvoud” in Zoetermeer

Op 13 oktober was de geanimeerde en succesvolle opening van “Kracht en Eenvoud”. Zo'n 40 gasten bezochten in het nieuwe pand van Spark Fitness en Fysio, Zoetermeer mijn najaarsexpositie, die in het teken stond van

ACTUEEL      wat eerder in Londen hing
GLOEDNIEUW     eenvoud als onderliggende constante
DANS     mijn oude liefde, karakteristieke bewegingen
TOTEMDIEREN     en hun helende kracht

Spark is een eigentijdse sportschool met professionele personal trainers. Eigenaar Stefan Koot: “Iedereen beschikt over de kwaliteiten om succesvol en de beste versie van zichzelf te zijn. Het aanwakkeren van die passie en iemand het juiste doorzettingsvermogen geven... Die innerlijke vlam ontsteken wij bij Spark!”.

Ook op ander vlak zet hij deze woorden kracht bij. Spark heeft onlangs de deuren geopend op een nieuwe plek in Zoetermeer aan het Koraalrood 17. Daar biedt Stefan wisselende kunstenaars het podium om te exposeren.


Locatie Spark Fitness en Fysio
Adres Koraalrood 17
2718 SB  Zoetermeer
Startdatum zondag 13 oktober 2019
Einddatum woensdag 18 december 2019

Voorjaarsexpositie “Landscapes: Urban vs Rural” in London

“Landscape: Rural vs Urban/Contemporary Art zijn de thema’s van deze groepsexpositie in het artistieke hart van Londen. Mijn terugkerende favoriete onderwerpen - vertragen, vereenvoudigen, ruimte - toegepast op het veelluik Advice from a Tree (too) en het tweeluik African Landscape kregen hier een prachtige plek.”


Locatie The Brick Lane Gallery
Adres 216 Brick Lane
E1 6SA
London
Startdatum maandag 15 april 2019
Einddatum maandag 29 april 2019

Bedrijfsexpositie “Vertragen en vereenvoudigen” in Zoetermeer

Zoetermeerse gastheer Blue Coded in gebouw Brinkhage gaf tot augustus 2018 ruimte aan mijn schilderijen met als thema eenvoud, vereenvoudigen, vertraging; vervlogen wijsheden die weer in opkomst lijken te zijn. Als partner in IT-uitdagingen en softwareoplossingen staan deze innovators ook voor easy going en laagdrempelig. En voor niet voor de hand liggende oplossingen... hetgeen de inspiratie werd voor “the finishing touch” van mijn zesluik Advice from a Tree. 


Locatie Blue Coded
Adres Bleiswijkseweg 35
2712 PB  Zoetermeer
Startdatum woensdag 1 november 2017
Einddatum woensdag 1 augustus 2018

Zomerexpositie “Something old, new, borrowed, blue” in Rijswijk

De expositie bij Kapsalon Wilco van Smoorenburg in Rijswijk blikte terug met bestaand werk, maar ook vooruit met de eerste zes kleurrijke doeken van de dierenriemtekens. In alle geëxposeerde werken zijn "hidden messages" verwerkt, die in relatie staan tot de sterrenbeelden en hun eigenschappen. Dit geeft een persoonlijk karakter aan de schilderijen en maakt ze bij uitstek geschikt om cadeau te doen. Bij opdrachten is er alle ruimte voor eigen wensen, zoals formaat, kleuren en toevoeging van materialen, knipsels, maar ook foto's. 


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum donderdag 1 juni 2017
Einddatum zaterdag 2 september 2017

Najaarsexpositie “Three of a Kind” in Leidschendam

Met als thema "Three of a kind" exposeerde de vaste kern van het Aetelier - Liesbeth Hogervorst, Ria Smit en ik - in wijkcentrum De Blauwe Tram in Leidschendam. Daar was in verschillende zalen in september en oktober 2016 een selectie van ons werk te zien. 

De feestelijke opening werd gedaan door beeldend kunstenaar Jos van den Berg op 4 september.


Locatie De Blauwe Tram
Adres Oude Trambaan 51
2265 CA  Leidschendam
Startdatum donderdag 1 september 2016
Einddatum maandag 31 oktober 2016

Winterexpositie “Lekker op bestelling” in Wassenaar

Kleine doekjes, uitvoerbaar als cadeautje bij geboorten, verjaardagen en jubilea, waren te zien in het knusse winkeltje "Taart van Aalt" aan de Wassenaarse Lange Kerkdam.


Locatie Taart van Aalt
Adres Langstraat 3
2242 KJ  Wassenaar
Startdatum donderdag 1 oktober 2015
Einddatum dinsdag 1 december 2015

Zomerexpositie “KAPwerk VAKwerk KUNSTwerk” in Rijswijk

Voor een eerste expositie "KAPwerk VAKwerk KUNSTwerk" bij Kapsalon Wilco van Smoorenburg aan de Kerklaan in Rijswijk zijn “eigentijdse kapsels, een vrije interpretatie zonder opsmuk” gemaakt. Zes doeken in diverse formaten, alle acryl.


Locatie Kapsalon Wilco van Smoorenburg
Adres Kerklaan 5
2282 CD  Rijswijk
Startdatum zondag 1 juli 2012
Einddatum zaterdag 1 september 2012